Skip to main content

Carucel Eiendom AS har engasjert AKTO Eiendomskonsult til forvaltning av Ekebergveien 235A.

Det er en grunn til at bygningen i årenes løp har stått imot alle trusler om å bli revet, uten å ha blitt ført opp på Byantikvarens gule liste, den har nemlig sin historie.

Noen år før første verdenskrig, i et hus bygd i 1912, startet den unge handels-betjenten Hjalmar Undeli kolonialforretning i Ekebergveien 235, tvers ovenfor Østlie.

Om vinteren hang fristende storfugl utenfor butikken etter beina. På 30-tallet, i underetasjen, også kalt Undeli-kjelleren, utvikles Undelis sønn Arnfinn en butikk med andre fristelser: tobakk og sjokolade.

Det treffsikre grepet samlet kjøpsugne skoleelever etter skoletid. Gutta likte nok ekstra godt å bli ekspedert av Arnfinns søte søster, Ella, en av Norges beste sprintere på 30-tallet.

Ved siden av kunne gutta klippe seg hos frisør Aksel Leif Glemming. Ved siden av lå «Ekrens blomsterforretning».

På tomta ble det også drevet Kull- og koksutsalg i en egen bygning. I 1970 holdt Ljan Bakeri og Konditori til i bygningen. Her lå også Linells Fruktforretning og Nordstrand Laundrette, som tilbød vasketjenester.

Eiendommen skal utvikles videre. AKTO Eiendomskonsult vil være med på dette i samarbeid med Carucel. Vi ser frem til et godt samarbeid og takker for tilliten!